Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Meho Puzić

Ići dole

Meho Puzić Empty Meho Puzić

Počalji od Admin - micha56 taj Pet Okt 28, 2011 5:11 am

Poznati interpretator bosanske sevdalinke 23.7.1937-25.6.2007

Rodjen je u svom Odzaku,ostaće u sećanjima po sjajnoj interpretaciji bosanskog blaga i na to sve ostaje zapamćen kao veliki čovek.Pomagao je na svakom ćošku i dokazao se kao veliki patriota BiH.Do zadnje sekunde je bio svestan,pozvao je svoju suprugu uzeo je za ruku i rekao joj "Hanka umreću ti" , i nakon par sekundi je preminuo držeći je za ruku.
Meho Puzić je bio jedan od onih izvodjača sevdalinki koji je uspeo ući u skupinu naših najpoznatijih sevdalija unatoč činjenici da je živeo istovremeno sa velikim imenima bosanskog sevdaha poput Safeta Isovića,Zaima Imamovića,Himze Polovine,Nedzada Salkovića,Zekerijaha Djezića i dr.Nakon tragične vesti o smrti popularnog Mehe reagovale su i njegove kolege,poznati estradni umetnici u našoj zemlji.Beba Selimović,jedna od najbližih njegovih saradnika i bliskih prijateljica Mehe Puzića,medju prvima je primila tužnu vest o smrti našeg velikog pevača.
" U momentu kad mi je Mehina supruga Hanka javila ovu tužnu vest izgubila sam se.Izuzetno sam potresena i ožalošćena.Izgubila sam prekrasnog kolegu,prijatelja,jedno fino,plemenito stvorenje.Kao da sam ostala bez svog najbližeg.S Mehom sam godinama radila i nosim divne uspomene.Bila sam uz njega i njegovu porodicu za vreme bolesti.Čuli smo se svakodnevno.Odlazila sam i u Odzak.Inače,bliska sam sa njegovom suprugom Hankom i sad posle Mehine smrti želim biti uz nju kao rodjena sestra" - kazala je Beba Selimović.
Hanku Paldum duboko je potresla vest o odlasku prijatelja.
" Bili smo kao brat i sestra.Osećala sam ga u duši,a i on mene.Vezuje nas višedecenijsko prijateljstvo,a nikada neću zaboraviti kako me je još kao pevačicu amaterku poveo na veliku turneju" - kazala je Hanka.Omeru Pobriću vest o smrti Mehe Puzića preneli su Husein Kurtagić i Reuf Feković.
" Skrhan sam.Ode veliki bosanski sevdalija.Jedan sjajni mekam.Ali eto hvala dragom Bogu nije se patio.Nije ni zaslužio.Bio je dobar Bošnjak,dobar Bosanac.Ali,niko nije sa smrću odigrao nerešeno,svako je izgubio" - kaže Pobrić.
Interpretatorku Zekiju Čuturić vest o smrti Mehe Puzića i šokirala.
" Bio je veliki prijatelj.Čovek koji je sačuvao blago sevdalinke.I sve njegove novokomponovane pesme bile su naslonjene na našu tradiciju.Osim što je voleo ljude,bio je i ljubitelj životinja.To je osobina koja nas je zaista povezivala.Plemenit čovek koji je uredno živeo i uvek imao dosta prijatelja.Nisu samo umetnici izgubili jedno divno ljudsko biće već cela zemlja." - istakla je Čuturić.
Zatečen i ožalošćen smrću Mehe Puzića bio je i Vehid Gunić.Gunić je u prvom redu istakao da je Meho bio veliki sagovornik.
" Ovo je veliki gubitak za sevdalinku koja je inače ugrožena.Meho je imao najbolje sevdalinke jer sam bio uključen od početka u njegovu karijeru.Prvi i pravi umetnik koje znao šta narodu prija.Bio je neposredan.Pevač koji je znao odgonetnuti pesmu.Imao je nežni glas,sijao je pozitivno.Bio je dosledan i u novokomponovanim pesmama." - kazao je Gunić.
Sahranjen je na starom groblju (Sokak Puzića) u Odzaku.
Najveći hitovi su mu:
Budila majka Mehmeda
Žena prijatelja mog
Mi Bosanci delije
Il me ženi il tamburu kupi
Snijeg pade na behar na voće
Pita Hanka Halil Mehandziju
Volim majko siroticu
Grijeh je mlado ne ljubiti
Poruka šehida
O majko majko
Moj brate u tudjini
Hitao je sinak majci
Šta ću kući tako rano
i još mnogi drugi...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ma da se mi druzimo uz DOBRU MUZIKU jos dugo, dugo ... koska
Admin - micha56
Admin - micha56
Administrator
Administrator

Broj poruka : 1255
Poeni : 1864
Datum upisa : 25.10.2011
Godina : 64
Lokacija : Ćuprija

https://micha56.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu